GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ocak 2020 Pazartesi 10:49

Gülistan için İzmir desteği

Tunceli'de 5 Ocak'tan beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun arama kurtarma çalışmalarına İzmir İtfaiyesi de katılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi ile dağda arama kurtarma ekibi, çalışmalara katılmak üzere Tunceli'ye hareket etti. Cumartesi gecesi İzmir'den yola çıkan 11 kişilik ekip, pazar gece dinlendikten sonra, bugünden itibaren arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu. Tunceli Valiliği'nin talebi üzerine bölgeye giden İzmir ekibi, 5 dalgıç ile Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama yapacak. Özellikle sualtı görüntüleme robotu ile çalışacak.

5 Ocak'tan beri kayıp olan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden haber alınamamıştı. Bunun üzerine Doku'nun, Diyarbakır'da yaşayan ailesi Tunceli'ye gelerek kızlarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Polis, Jandarma ve AFAD ekiplerinin arama çalışması başlattığı olayda, görgü tanıkları Gülistan Doku'yu en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde bulunan köprüde gördüklerini ifade etmişti. Bunun üzerine arama çalışmaları baraj gölü üzerinde yoğunlaştırılmıştı.