GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ocak 2020 Pazar 15:48

Sokakta bulunan tay, çocukların sevgilisi oldu

İzmir Bayraklı'da sokakta yeni doğmuş bir tay bulundu. Bayraklı Belediyesi veteriner hekimleri tarafından bakım ve kontrolleri yapılan tay, Foça'da bir hayvan çiftliğine teslim edildi. Sevimli tay, çocukların maskotu oldu.

SONKALEİZMİR- Bayraklı'nın 75. Yıl Mahallesi'nde sokak ortasında yeni doğmuş bir tay bulundu. Bitkin haldeki tay, yurttaşların ihbarı üzerine hızla mahalleye gelen Bayraklı Belediyesi veteriner hekimlerince kontrol altına alındı. Bayraklı Belediyesi Veterinerliği'ne götürülen sevimli erkek tay, yapılan bakım ve tedavisinin ardından Foça'daki bir hayvan çiftliğine teslim edildi.

Çiftliği ziyaret eden çocukların sevgilisi haline gelen tayın fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal, "İlk günden çiftlikteki çocukların eğlence kaynağı olan ve maskot haline gelen taya sıcak yuva açan ailemize teşekkür ediyoruz. #Bayraklı Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlara her zaman sahip çıkacağız" mesajını verdi.

HAYVANSEVER BELEDİYE

Bayraklı Belediyesi daha önce de hayvanseverlerle imzalanan protokol uyarınca ilçede yıllardır düzenlenen deve güreşlerini kaldırmıştı. Başkan Sandal, deve güreşlerine harcanan parayı ilçedeki dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimi için kullanacağını açıklamıştı.