GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Şubat 2023 Salı 11:24

Soyer'den durum raporu: 225 araç ve 725 personelle görev başındayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün 6,4 ve 5,8 şiddetindeki depremlerle bir kez daha sarsılan afet bölgesinde yapılan çalışmalara dair son bilgileri paylaştı. Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesinde 225 araç ve 725 personelle görev başında olduğunu söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesinde yaraları sarmak için yürütülen çalışmalar hakkında son bilgileri paylaştı. Soyer, depremzedelerin barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. 

Soyer, yapılan çalışmalara dair şu bilgileri paylaştı;

''Hatay'da dün meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Antakya'da konuşlu 58 kişilik itfaiye kurtarma ekibimiz Defne ilçesindeki çalışmalara katıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesinde 225 araç ve 725 personelle görevdeyiz.


Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki çadır kentimizde günlük ortalama bin depremzede kalıyor. 

Sağlık birimimizi de sahra hastanesine dönüştürme çalışmalarımız bitiyor. Uzmanlarımız röntgen çekimi ve bazı tahlilleri burada yaparken, yakında ameliyathanemiz de hizmete girecek.

Öte yandan İzmir'de paneller halinde ürettiğimiz konteynerlerin montajını Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'deki atölyelerde yapıp kullanıma alıyoruz. 

Adıyaman kırsalında yardım alamayan köylere, koordinasyon merkezimizdeki üç ekibimiz sıcak yemek ve yardım malzemesi götürüyor.

Kahramanmaraş'ta 232 konteynerden oluşan köy kuruyor, insani yardım ve yemek dağıtımı yapıyor, kentin çöplerini topluyoruz. 

Osmaniye Afet Koordinasyon Merkezimiz'de 200 konteynerlik barınma alanı için çalışıyor. Bir yandan da üç öğün sıcak yemeği depremzedelere ulaştırıyoruz.

İzmir'de Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ile APİKAM yardım toplama merkezlerimizde sizlerden gelen yardımları alarak hem bölgeye hem de deprem bölgesinden kentimize gelen afetzedelere ulaştırıyoruz.

Dün akşam da 3 tır bir kamyon yardım malzemesini Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye yola çıkardık. 

Saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.''