GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Eylül 2024 Pazar 16:20

Metin Arolat'a gözyaşlarıyla veda

İstanbul'da sahne aldığı mekanda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 52 yaşındaki şarkıcı Metin Arolat'a sanatçı dostları ve sevenleri gözyaşları içinde veda etti.

Sanatçı Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı'nda bir otelde önceki gece sahnede şarkı söylerken yere yığıldı.

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan 52 yaşındaki şarkıcıya ilk müdahale sahnede yapıldı.

Arolat'ın kalbi gelen sağlık ekiplerince sahnede çalıştırıldı ancak ambulansta tekrar durdu.

Son günlerde sıkı diyete girdiği açıklanan Metin Arolat'ın sahneye çıktıktan 20 gün sonra kolunun uyuştuğu, kulise geçip gömleğini çıkardığı, "Tamam ben iyiyim" deyip takrar sahneye çıktığı kaydedildi.

Arolat'ın için bugün Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Arolat'ın ailesinin yanı sıra Gülşen, Gülben Ergen, Esra Erol, Berkay, Özgür Aras, Yeliz, Bekir Aksoy, Demet Sağıroğlu, Ozan Orhon, Seda Bakan ve Hakan Akkaya'nın yanı sıra sanat dünyasından birçok isim katıldı. 

Taziyeleri Arolat'ın ablası Fatoş Alkan kabul etti.

"ÇOK İYİ KALPLİ BİRİYDİ"

Cenazede muhabirlere açıklamada bulunan oyuncu Barış Kılıç, Arolat'ın çok başarılı bir reklam yönetmeni ve müzisyen olduğunu belirterek, "Her şeyin başında çok iyi kalpli biriydi. Çok üzgünüm. Çok erken yaşta aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Oyuncu Nilgün Belgün de "Çok gençti, çok iyi bir insandı. Hepimizin dostuydu, herkesin dostu olmak kolay bir şey değil. Hepimizi çok severdi. Sevgi dolu, iyi kalpli bir adamdı. Çok genç yaşta kaybettik. Şok geçiriyorum, ani oldu çünkü. Bazı insanlar sahnede ölmek ister, ona kısmet oldu" diye konuştu. 

Metin Arolat yarın İzmir'deki aile kabristanına defnedilecek. 

METİN AROLAT KİMDİR?

İzmir'de 1972 yılında dünyaya gelen Metin Arolat, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1995 yılında 'Ayrılık Olmaz' isimli ilk albümüyle müzik piyasasına giriş yaptı. 

Arolat, hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüttü. 

'Ayrılık Olmaz', 'Yine Bir Başıma', 'Kabul Et', 'Lütfen Yaz Gelsin', 'Çok Daha Ötesi', 'Karavan' gibi albüm ve single çalışmalarına imza attı.