GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Mayıs 2024 Çarşamba 12:41

Kripto piyasası yine sarsıldı!

Kripto piyasası, dünyanın en büyük kripto borsası Binance'ın kurucusu Changpeng Zhao'ya 4 aylık hapis cezasıyla sarsıldı. Bitcoin kritik seviyenin altına geriledi. Pek çok kripto varlıkta düşüşler günlük yüzde 10 seviyesini aştı.

Geçtiğimiz aylarda CEO'luk görevinden istifa eden Binance kurucusu Changpeng Zhao'nun 4 ay hapis cezası alması kripto piyasasını sarstı.

Haberlerin etkisiyle Bitcoin ve Ethereum yüzde 9 civarında değer kaybederken lider kripto varlık Bitcoin 60 bin dolarlık kritik seviyenin altına geriledi. 

Güncel durumda son 24 saatte yüzde 9’a yakın değer kaybeden Bitcoin, 57 bin 500 dolar seviyelerine kadar düştü.

Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum'un fiyatı da 3 bin doların altına indi. Saat 11.00 itibarıyla Ethereum, 2 bin 870 dolar seviyesinde işlem gördü.

Solana fiyatı yüzde 11 kayıpla 120,4 dolara düştü. Cardano fiyatı bugün yüzde 5,5 düşüşle 0,43 dolara geriledi. Dogecoin fiyatı yüzde 12 düşüşle 0,124 dolara geriledi.

NE OLMUŞTU?

Binance kurucusu Changpeng Zhao (CZ), yargıcın açıklamasına göre 4 ay ceza aldı. Cezaya rağmen milyarder servetinin büyük kısmını elinde tutacak.

Yargıç Richard Jones, yaklaşık 43 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen ve şu anda ABD’nin en zengin mahkumu olan Zhao’nun hapis cezasına ek olarak 50 milyon dolar kişisel para cezası ödemesine karar verdi. 

Kara para aklamanın önlenmesi yasalarının ihlaliyle suçlanan Zhao, ceza duruşmasındaki ifadesinde yaptıklarından dolayı özür dileyerek hatalarının sorumluluğunu üstlenmek istediğini söyledi. Binance’in kurucu isminin avukatları da paralel bir savunma yaptı.

ABD Hazinesi, Binance'in IŞİD, El Kaide gibi örgütlere ve ABD'nin yaptırım uyguladığı Suriye, Kuzey Kore, İran gibi bölgelerdeki kişilere karşı önlem alınmadığı belirtmiş ve teröristlerle ve fidye yazılımı saldırganlarına karşı şüpheli işlemleri önlemeye ve raporlamaya yönelik programların uygulanmadığı duyurmuştu.