GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Mart 2020 Çarşamba 16:04

Koronavirüs ticareti!

Tüm dünyada hayatı felç eden ölümcül koronavirüs, Türkiye'de ticaret ve reklam malzemesi oldu. Çok sayıda inşaat ve emlak şirketi, Türkiye'nin en büyük internet sitelerinden sahibinden.com'a, koronavirüs konusunda alay içeren reklamlar verdi. "Koronavirüsün girmediği sahibinden satılık daire", "koronavirüsün bile çıkamayacağı yükseklikte daire", "koronavirüssüz 10 litre kolonya hediyeli villa fırsatı" şeklindeki ilanlar "pes" dedirtti.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Virüsün Türkiye'de yayılmaya başladığı günlerden ve öncesinden itibaren verilmeye başlanan ilanlar, kamuoyunun bu konuyu ne kadar ciddiye aldığını gösterdiği kadar, ticaretteki yozlaşmayı ve kar hırsını da gözler önüne serdi. Bazı inşaat ve emlak şirketleri tarafından, Türkiye'nin en büyük sitelerinden sahibinden.com'a verilen ilanlarda, "Didim'de koronavirüssüz 10 litre kolonya hediyeli villa fırsatı", "Koronavirüsün bile çıkamaycağı yükseklikte, 55 metrekare, teraslı", "Koronavirüsün girmediği Uğur Mumcu'da sahibinden satılık daire", "Koronavirüsten emniyette olacağınız müstakil ev, manzaralı" şeklinde alaycı ifadeler yer aldı.

KORONA BİLE OLSA SARILIRIM!
Bazı araç sahipleri ve galericiler de satışa çıkardıkları araçlar için benzer yöntemi kullandı. Satışa çıkarılan araçların ilanında, "Koronaya inat bu fiyat", "Korona bile olsan sarılırım" ve "İçinden koronavirüs geçmemiş" gibi ifadeler dikketi çekti.

TERMAL KAMERA SATIYORLAR
Diğer yandan, şuan büyük bir kriz yaşanan tıbbi maske ve eldiven konusunda da çok sayıda ilan verildi. Farklı farklı fiyatlarda, maske ve eldiven satışa sunuldu. "Korona ön tespiti" mesajıyla ateş ölçer termal kamera seti bile internet sitesinden satışa çıkarıldı.

İşte o tuhaf ilanlardan bazıları: