GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ocak 2023 Perşembe 13:06

İzmir'in Çernobili'nden korkutan görüntüler...

"İzmir'in Çernobili" olarak bilinen Gaziemir'deki eski kurşun ve döküm fabrikası alanında artan yağışlarla birlikte korkutan görüntüler ortaya çıktı. Çevresinde yoğun bir yerleşimin olduğu ve herkesin rahatlıkla girebildiği bölgede toprak altından yoğun duman çıktığı görüldü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yarın alanda basın açıklaması yapacaklarını belirterek "Temizlensin" çağrısını yineledi.

SONKALEİZMİR-Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın "Duran Adam" eylemi ile Türkiye gündemine getirdiği Emrez Mahallesi'ndeki eski kurşun döküm fabrikası alanından yükselen dumanlar tedirginlik yarattı. 

Normal değerin 7 bin 219 katı radyasyon yaydığı tespit edilen alandan artan yağışlarla birlikte yükselen dumanlar çevredeki bir vatandaş tarafından kaydedildi. Toprağın için için yandığı görüntüler sosyal medyada da paylaşılırken, "Zehir saçıyor" yorumları yapıldı.



Etrafında bir önlem alınmadığı ve yoğun bir yerleşimin olduğu eski kurşun döküm fabrikası alanıyla ilgili Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, çevreciler, sivil toplum örgütleri'nin "Temizlensin" çağrısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından henüz karşılık görmedi. 

BAŞKAN ARDA'DAN ÇAĞRI VE DAVET

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sosyal medya hesabından alanın temizlenmesi çağrısını yineledi. Yurttaşları yarın alanda yapılacak basın açıklamasına davet eden Başkan Arda şunları kaydetti:

"Emrez'de nükleer atıkların bulunduğu araziden dumanlar yükseliyor. Yarın saat 11.00'de İzmir'in Çernobili Temizlensin Komisyonu olarak yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için basın açıklaması yapacağız. Alanın bilimsel yöntemlerle temizlenmesi için verdiğimiz mücadelede yanımızda olmak isteyen tüm vatandaşlarımızı açıklamamıza bekleriz. Yer: Emrez Mahallesi Eski Kurşun Fabrikası, Akçay Caddesi No: 4 (Total Benzin istasyonu ile Bizim Toptan Marketin ara sokağı)"

Videoyu izlemek için görsele tıklayın>>>