GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Eylül 2020 Pazartesi 16:54

İzmir'de flaş gelişme... DEMİRTAŞ'A YURT DIŞI YASAĞI

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli eski heyet Başkanı Ekrem Demirtaş savcılığa ifadeye çağrıldı. Demirtaş hakkında kendi döneminde Ekonomi Üniversitesi'nde yapılan ihalelerde kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle şikayette bulunulduğu öğrenildi. İfadesi alınan Demirtaş yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir Ticaret Odası Yönetim ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığını 2018'de Mahmut Özgener'e bırakan Ekrem Demirtaş İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. Demirtaş hakkında kendi döneminde Ekonomi Üniversitesi'nin ihalelerinde kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle şikayette bulunulduğu belirtildi. SONKALEİZMİR'in ulaştığı Ekrem Demirtaş savcılığa ifade verdiğini doğrularken, "Hakkımızda bir şikayet oluşmuş. Kumpas var. İfademizi verdik. Bu dosyada gizlilik kararı var. Başka bir şey söyleyemem" diye konuşmuştu. 

İfadesi alınan Demirtaş'ın da aralarında olduğu 7 şüpheli adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.