GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Temmuz 2023 Cumartesi 01:17

Güzelbahçe'de korkutan yangın!

İzmir'in en gözde yerleşim bölgelerinden, son yıllarda hızlı bir şekilde yapılaşmaya açılan Güzelbahçe'de akşamın ilerleyen saatlerinde çıkan yangın korkuttu. Yelki köy mevkiinin sırtlarında başlayan örtü yangını, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın, orman işletme ve itfaiye ekiplerinin etkin müdahalesiyle gece yarısı söndürüldü. Milyonluk villaların yakınında, deniz manzaralı tepede çıkan yangın akıllarda soru işareti bıraktı.

SONKALEİZMİR- Yangın, saat 23.00 sıralarında, İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'ne bağlı Yelki Köyü'nün sırtlarında yer alan Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Güvercinkaya Mevkii'nde başladı. Otluk ve makilik bölgede çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana ve yerleşim yerlerine ilerledi. Yelki Köyü'nün yanı sıra üst kısımdaki Panorama Evleri adlı siteyi de tehdit eden alevler, orman işletme ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Ekiplerin etkin müdahalesi sonucu, alevler yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına alındı. Köy sakinlerine ve civardaki sitelerde oturanlara korku dolu anlar yaşatan yangın, gece yarısı tamamen söndürüldü. Alevlere yakın bölgedeki hayvan ağılları apar topar boşaltıldı. Yangında can kaybı yaşanmaması ve yaralanan olmaması yüreklere su serpti.

YANAN ALANDA POZ VERDİ

Yangının kontrol altına alındığı sıralarda Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce de beraberindeki yardımcısı Kazım Çam ile birlikte alana gidip poz verdi. İnce, sosyal medya hesabından, "Geçmiş olsun Güzelbahçem" paylaşımını yaptı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diğer yandan, yangınla ilgili, kundaklama şüphesi nedeniyle 20- 22 yaşlarında bir kişinin jandarma ekiplerince gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Milyonluk villaların yakınında, deniz manzaralı tepede çıkan yangın akıllarda soru işareti bıraktı. Yangınla ilgili fotoğraf ve video paylaşan bazı sosyal medya kullanıcıları, "Allahın işine bak ki tam villalık yakmışlar" yorumunu yaptı.

2 YIL ÖNCE YANAN YERLER VİLLA OLDU

Türkiye'nin en yüksek emlak rantının bulunduğu yerlerden Güzelbahçe Yelki'de 22 Eylül 2021 tarihinde de benzer bir yangın çıkmıştı. Denize nazır Yelki Bayraktepe Mevkii'nde başlayan maki yangını, 3 helikopter, 1 uçak ve 11 arazöz ile çok sayıda yer ekibinin etkin müdahalesi sonucu söndürülebilmişti.

Ancak, yanan alan birkaç ay sonra bir inşaat şirketi tarafından paravanlarla çevrilip düzenlenmiş, CHP'li Mustafa İnce'nin başkanlığını yaptığı Güzelbahçe Belediyesi'nden alınan izinlerin ardından villa yapımı için çalışmalara başlanmıştı.