GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Temmuz 2023 Cuma 18:30

Mustafa Kayalar göreve iadesini istedi...

Menderes Belediye Başkanı iken yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla görevden uzaklaştırılan Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı'nın "Açığa alınma süresinin uzatılması" kararının iptali için açılan davada hakim karşısına çıktı. Kayalar, "Suç işlemedim işlemedim. 1 senedir Menderes boş" diyerek görevine iadesini istedi. İçişleri Bakanlığı avukatı ise açığa alınma gerekçesinin devam ettiğini öne sürerek davanın reddini istedi. Mahkeme heyeti kararı daha sonra tebliğ edecek.

SONKALEİZMİR-Menderes Belediyesi başkanı iken görevden uzaklaştırılan Mustafa Kayalar'ın açığa alınma süresinin İçişleri Bakanlığı tarafından uzatılmasına karşı açtığı davanın ilk duruşması görüldü. 

İzmir 7. İdare Mahkemesi’ndeki duruşmada Mustafa Kayalar, "1 yıl 1 gün oldu. Biz oylarla seçildik, ilçemiz için çalıştık. Başkanvekilimizin yönetmesi yetmiyor, başkanın olması çok daha farklı. Herkes beni arıyor, telefonum susmuyor. Beraat edeceğime inanıyorum, bu suçu işlemedim. 1 senedir Menderes boş, görevime iademi istiyorum" dedi. 

Duruşmada Kayalar'ın avukatı Murat Aydın şunları söyledi:

"Otel inşaatıyla ilgili 2021 yılında belediyeye ihbar var. İmar aykırılıkları olduğu için işlem başlatılır. Pandemi dönemi olduğu için gecikmeler söz konusu. 6 ay sonra mühürleme yapılır ve 8 milyonun üzerinde para cezası kesilerek, yıkım kararı verilir. Savcılığın iddiası, belediyenin Mart ayından Eylül ayına kadar işlemi bilerek yapmamış geciktirmiş olduğu ve Kayalar'ın kayınpederinin bunun karşılığında villa alması yönündedir. Bu villanın otel inşaatıyla bir ilgisi yok, 1 yıl önce alınmış. Bu villanın satışıyla ilgili bir usulsüzlük olmadığını ispatladık. Başkanın mal varlığında artış olup olmadığına ilişkin bilirkişiye gidildi. Normal olduğu ortaya çıktı. 2 yıl soruşturma sürdü ve sonra ağır ceza mahkemesinde duruşma oldu. Mahkeme adli kontrol kararını kaldırdı. Dolayısıyla açığa alma kararına gerekçe olan adli kontrol şartı ortadan kalktı.

İçişleri Bakanlığı avukatı ise açığa alınma gerekçelerinin devam ettiği gerekçesiyle davanın reddini talep etti. Mahkeme heyetinin önümüzdeki günlerde davaya ilişkin kararını tebliğ edeceği belirtildi.