GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mayıs 2024 Salı 13:47

Urla'da 6 köpeği zehirleyerek öldürdüler!

İzmir'in Urla ilçesinde 6 köpek zehirlenerek öldürüldü. Urla Belediyesi'nden yapılan açıklamada hukuki sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. 

Urla Belediyesi, dün gece saatlerinde gelen ihbarla bölgeye giden ekiplerin 6 köpeğin cansız bedenleriyle karşılaştığını duyurdu. Ekipler bölgede başka zehirli besinler olması ihtimaline karşı temizlik çalışması başlattı. 

Belediyeden yapılan açıklamada hukuki sürecin takipçisi olunacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi;

''20 Mayıs’ı 21 Mayıs’a bağlayan gece saat 01.00 sularında Urla Belediyesi Veterinerliği’ne, ilçemiz Gülbahçe Mahallesi’nde can dostlarımızdan olan sokak köpeklerinin zehirlenmiş olabileceği yönünde ihbar gelmiştir. Kısa bir süre içerisinde olay mahalline giden ekiplerimiz, 6 can dostumuzun zehirlenerek öldürüldüğünü tespit etmiştir. 
Ekiplerimiz; olay bölgesi ve çevresinde zehirli başka besinlerin olabileceği şüphesiyle bölgede temizlik çalışması gerçekleştirmiş ve diğer can dostlarımızın da zehirlenme ihtimaline karşı sabah saatlerine kadar tedbir amaçlı nöbet tutmuştur.

Can dostlarımıza karşı canice yapılan saldırı ile ilgili olarak Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Urla Belediyesi olarak bizler de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.  

Bir daha bu ve benzeri üzücü olayların yaşanmaması adına bu canice yapılan katliamı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almaları için gereken duruşumuzu sürdüreceğiz.''