GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mayıs 2021 Pazartesi 13:31

Tire'ye çöp tesisi için düğmeye basıldı!

İzmir'in Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bayındır, Tire, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki katı atıkların toplanacağı entegre tesis için ÇED süreci başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ve BİOSUN adlı firma tarafından ortaklaşa işletilecek tesis, günlük 100 ton kapasiteli olacak ve yaklaşık 537 bin kişilik nüfusa hizmet verecek.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire'nin Karateke Mahallesi'ndeki 280 dönümlük alana kurulacak düzenli çöp depolama tesisi için hazırlığını tamamladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ÇED başvurusu yapıldı. Bakanlık, projeyle ilgili ÇED sürecini başlattı.

GÜNLÜK 100 TON ÇÖP İŞLENECEK

Tamamı mera vasfındaki araziye kurulacak katı atık depolama tesisi, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bayındır, Tire, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yaklaşık 537 bin kişilik nüfusa hizmet verecek. 2016 yılında imzalanan üçlü protokol uyarınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ve BİOSUN adlı firma tarafından ortaklaşa işletilecek tesis, 45 milyon 590 bin TL'ye mal olacak. Tesiste günlük 100 ton, tehlikesiz katı atık işlenecek.