GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Temmuz 2024 Pazar 11:30

Tabiat parkına RES girişimi!

Taykar Enerji isimli şirket İzmir'de toplam 10 türbinden oluşan 2 adet Rüzgar Enerji Santrali kurmak için bakanlığa başvurdu. Karagöl Tabiat Parkı sınırları içerisinde de kalan projeye dair ÇED süreci başladı. Bakanlık, 2 projeyle ilgili halkın katılım toplantısının yapılacağını duyurdu.  

SONKALEİZMİR - Firmanın ilk RES projesi, Bornova Laka ve Eğridere Mahallelerindeki 2 parselde yer alıyor. 

247 milyon 500 TL'lik proje kapsamında bölgeye 4 adet rüzgar türbini ve elektrik depolama tesisi kurulması planlanıyor. Tesisin Yıllık elektrik enerjisi üretim miktarının 80.000.000 kWh/yıl olması planlanıyor. Ağaçlandırılacak alan vasfındaki proje ile ilgili Halkın Katılım Toplantısı 22 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. 


Şirketin ÇED başvurusu yaptığı ikinci RES projesi ise Bornova Kurudere Mahallesi ile Menemen Alaniçi, Kir ve Karaorman mahalleleri sınırları içerisinde yer alıyor. 365 milyon 500 bin TL'lik proje ile bölgeye 6 adet rüzgar türbini ve elektrik depolama tesisi kurulması planlanıyor. Tesisin yıllık 144.000.000,00 kWh/yıl elektrik enerjisi üretmesi planlanıyor. 

KARAGÖL TABİAT PARKI İÇERİSİNDE

RES kurulması planlanan parseller, orman, Karaorman ve Sarıçiçek Devlet Ormanı, Karagöl Devlet Ormanı sınırları içerisinde yer alıyor. Bu projeye dair Halkın Katılım Toplantısı ise 23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.