GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Haziran 2023 Çarşamba 09:27

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel hayatını kaybetti!

Aydın'ın Söke ilçesi Belediye Başkanı Levent Tuncel İzmir'de hayatını kaybetti.

Üç yılı aşkın bir süredir beyincik küçülmesi hastalığıyla mücadele eden Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, daha fazla hayata tutunamadı.

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan CHP'li başkan, geçtiğimiz ay durumu ağırlaşınca ambulansla Söke Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Akciğerlerindeki kaslarda yorulma nedeniyle solunum sıkıntısı yaşadığı öğrenilen Tuncel, burada bir süre yattıktan sonra Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

AİLESİNİN İSTEĞİ İLE İZMİR'E GÖTÜRÜLDÜ

Başkan Tuncel, ailesinin isteği ile bir süre sonra İzmir'deki özel bir hastaneye nakledildi.

Burada tedavisi süren Başkan Tuncel’in bu sabaha karşı evinde yaşamını yitirdiğini, Söke Belediyesi sosyal medya hesabından duyurdu. 63 Yaşındaki Tuncel evli ve bir çocuk babasıydı.

LEVENT TUNCEL KİMDİR?

Söke ilçesi Belediye Başkanı Levent Tuncel, 1960 yılında Aydın’da doğdu. ilkokulu Söke ve Söke’nin beldesi olan Atburgazı'nda okudu, orta öğretimini Aydın’da tamamladı. Lise yıllarında tanıştığı voleybol sporuna üniversitede de devam etti.

1977-1984 yılları arasında genç milli sporcu olmak ile birlikte 1. Voleybol Deplasmanlı Liginde oynadı.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Askerlik görevinden sonra serbest hekimlik hayatına ilk adımımı 1986 yılında Söke’de iş yerini kurarak başladı. 1987 yılında eşi Şulan Tuncel ile evlendi, bir çocuk babası.

Uzun yıllar Aydın Diş Hekimleri Odası Söke Temsilciliği görevini yürüttü. 2006 yılında Söke Belediye Spor Kulübü Derneği’nin Başkanlığı’nı yapan Levent Tuncel; Söke’nin birçok Sivil Toplum Kuruluşunda aktif rol aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından aday olarak gösterdiği Mart 2019 yerel seçimlerinde Söke Belediye Başkanı seçildi.

7 Haziran 2023 tarihinde 63 yaşındaki Levent Tuncel, İzmir'deki evinde vefat etti.