GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Eylül 2023 Perşembe 12:20

Selçuk'ta JES başvurusu... 6 sondaj kuyusu açılacak!

RAMA Enerji şirketi İzmir'in Selçuk İlçesi'nde 6 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak aramak ve JES kurmak için bakanlığa başvurdu. Firma, Aydın'da açılan ve yürütmenin durdurulması kararı verilen kuyuyu ise jeotermal ısıtmaya dayalı sera tesisi olarak kullanmak için başvuru yaptı. 

SONKALEİZMİR - İzmir'deki JES başvurularına bir yenisi daha eklendi. RAMA Enerji isimli şirket, Selçuk Havutçulu Mahallesi sınırları içerisinde jeotermal kaynak arama faaliyeti yapmak, JES kurmak ve jeotermal seracılık faaliyetinde bulunmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. Firma 74 milyon TL'lik proje kapsamında daha önce Aydın Naipli Mahallesi'nde açtığı ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği kuyuyu da ısıtmaya dayalı sera tesisi olarak kullanmak için de başvuru yaptı. 

2000 METRELİK 6 KUYU!
Firma, İzmir'in Selçuk ilçesi sınırlarında kalan bölümde 6 adet azami 2000 metre derinlikte sondaj kuyusu açmayı ve bu kuyulardan alınan neticeler doğrultusunda JES ve jeotermal ısıtmaya dayalı sera tesisi  kurmayı planlıyor. 

Proje alanı Havuçlu Mahallesi'ne 1 kilometre, en yakın yerleşim birimine ise 410 metre mesafede bulunuyor. 

ÇED SÜRECİ BAŞLADI!

Bakanlık projeye dair ÇED sürecinin başladığını duyurdu.