GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2019 Salı 10:16

Seferihisar'da tiyatro günleri

Seferihisar'da büyük ilgi gören 13. Türkiye Tiyatro Buluşması'nın ilk gününde usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın sahne aldığı 'Adalet, Sizsiniz' oyununu izleyen ve teşekkür eden Başkan İsmail Yetişkin, "Tüm vatandaşlarımızı oyunları izlemeye davet ediyorum" dedi

Seferihisar Belediyesi'nin "Tiyatro Özgürleştirir" sloganıyla düzenlediği 13. Türkiye Tiyatro Buluşması coşkulu başladı. Sığacık Kaleiçi'nde gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde,  M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633'te Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayelerini anlatan 'Adalet, Sizsiniz" oyunu sahnelendi. 


9 AĞUSTOS'TA SON BULACAK 
Vatandaşlar tiyatro buluşmasına büyük ilgi gösterirken, Balediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Yargının siyasallaştığı, tarih için çok önemli 3 olayı anlatan ‘’Adalet Sizsiniz’’ oyununu usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın yorumu ile izledik. 13. Türkiye Tiyatro Buluşması kapsamında oynanacak oyunlara tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin desteğiyle Sığacık Kale içinde sahnelenen oyunlar 9 Ağustos'ta son bulacak. Organizasyon kapsamında Orhan Aydın, Orhan Alkaya, Işıl Özgentürk, Ayşe Emel Mesci gibi usta isimler söyleşi düzenleyecek.

OYUN TAKVİMİ
6 Ağustos – Gölgesinde Çınarın – Samsun Sanat Tiyatrosu
7 Ağustos – DIKTAT – Gaziemir Belediye Tiyatrosu
8 Ağustos – Trom – Tiyatro Hemhal
9 Ağustos – Anlatılan Senin Hikayendir