Son 10 gündür Ege Denizi içinde devam etmekte olan Jeolojik hareketlilik konunun merkezlerinden biri olan ilçemiz sakinleri başta olmak üzere tüm ülke kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmektedir.
Ancak özellikle neredeyse bütün Ege kıyı ve sahillerinden ulusal ve sosyal medyaya düşen “Deniz Suyunun Çekilmesi” görüntüleri doğal olarak vatandaşlarımızda bir tedirginliğin oluşmasına neden olmuştur. Bir de bu basın organları ile sosyal medyada yapılan bilimsel gerçeklikten uzak adeta dedikodu niteliğindeki yayın ve paylaşımlar bu tedirginliği endişe ve korku seviyesine ulaştırmıştır.
O nedenle vatandaşlarımız bu konuda şunu çok iyi bilmelidir ki, Ege Denizi’ndeki jeolojik hareketliliğin yaratmış olduğu riskler bundan 10 gün öncesindeki risklerden daha çok değildir. Vatandaş olarak bizlere düşen olası her türlü Afet ve Acil Duruma karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaktır. Bu itibarla kıymetli hemşehrilerimizin, konu ile hiçbir ilişkisi olmayan kişi, kurum ve kuruluşlarca yapılan afaki açıklama, haber ve paylaşımlara itibar etmemelerini önemle rica eder, tüm değerli komşularımıza ve ülkemize afetsiz günler dileriz.