GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ekim 2024 Cumartesi 12:14

Özgür Özel'den CHP marşı tepkisi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya’da katıldığı etkinlikte parti marşının çalınmasına tepki gösterdi ve belediye başkanını "Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanı'mızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur" sözleriyle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi'nin 102'nci yılı etkinliklerine katılmak üzere Bursa’ya geldi. Kürsüye çıkışında “Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağı, ay yıldızın gölgesinde ana kucağı” sözlerinin yer aldığı marşın çalınmasını eleştiren Özel, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'a da çıkıştı. Özel, "Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur. Başkanım mahcup edersiniz, başka bir müzik ayarlayın" dedi.

Özel, şunları söyledi:

"Öncelikle sözlerime bir özür ve bir eksikliği gidererek başlamak isterim. Kürsüye çıkarken çalan şarkı, partimizin toplantılarında çaldığında çok hoşumuza giden bir şarkı. Burası bir kamusal alan, burası bir belediyenin etkinliği. Devlet, parti ayrımı kalmadı. Ülkenin cumhurbaşkanı, bir başka partinin genel başkanı ve maalesef bu iç içe geçmişlik, zaman zaman bize de bu hataları yaptırtıyor. Tüm siyasi partilerin davetli olduğu alanlarda, bu işlere çok dikkat edeceğiz. Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanı'mızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur. Başkanım mahcup edersiniz, başka bir müzik ayarlayın."