GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Aralık 2021 Cuma 11:47

O arazi 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konak'ta 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin yıkımı sırasında Roma döneminden kalma tarihi eserler ortaya çıkan araziyi 35 yıllığına kiraya vermek için ihaleye çıkıyor.   

Han olarak kullanılan alanın, riskli olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmişti. Ancak, binanın yıkımı sırasında yapının temelinden ise Roma dönemine ait tarihi eserler çıkmıştı.  Bölge, Antik Roma dönemine ait olan liman hamam ve imparatorluk salonu tespit edildiği için arkeolojik sit alanı ilan edilmiş ve yapılaşmaya kapatılmıştı. 

3 bin 574,11 metrekarelik alan İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon veya onarım karşılığında 2 yıllık inşaat süresi de dahil olmak ve ticaret fonksiyonu da kullanılmak üzere toplam 35 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkarılıyorç.

Açık artırma usulü ile gerçekleştirilmesi planlanan ihalede  muhammen bedel ise 14 milyon 966 bin lira olarak belirlendi. İhale, 6 Ocak 2022 Perşembe günü saat 14.00’te  gerçekleştirilecek.