GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ocak 2024 Perşembe 13:23

MSB'den sınır ötesi kara harekatı açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, üç hafta içinde 21 askerin şehit olduğu saldırılar sonrası gündeme gelen sınır ötesine kapsamlı kara harekâtı tartışmasına ilişkin TSK'nın ihtiyaç duyduğu yer ve zamanda sınır ötesinde kara harekatı gerçekleştireceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, TSK'nın ihtiyaç duyduğu yer ve zamanda sınırötesinde kara harekatı gerçekleştireceğini söyledi.

Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamada "Ülkemizin, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon yapmak Türkiye'nin en doğal hakkıdır. TSK’nın, ihtiyaç olan yer ve zamanda bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerekir" denildi. 

SALDIRILARDAN SONRA 81 TERÖRİST ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık bilgilendirme toplantısı yapıldı. 12 Ocak'ta 9 askerin şehit olduğu saldırılara ilişkin şu açıklama yapıldı:

''Menfur saldırı sonrası Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekatlarıyla 114 hedef başarıyla imha edilmiştir. Kahraman Mehmetçik, çatışmalar, ateş destek vasıtaları ve hava harekatları ile bölgede toplam 81 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Pençe-Kilit Harekatında bugüne kadar 768 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1887 silah ve 794 bin 661 mühimmat ele geçirilmiş, 850 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.''

HAVA HAREKATLARI SALDIRILARDAN SONRA MI YAPILIYOR?
Hava harekatları, terör saldırılarından sonra yapılıyor iddialarına ilişkin "Son 3 aylık sürede 452 hedef (günlük ortalama 5 hedef) hava harekatı ile vurulmuş, buna ilave olarak 99 terör hedefine ani hava harekatı, 36 terör hedefine SİHA atışı icra edilmiştir" yanıtı verildi.