GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Nisan 2022 Salı 14:28

Kılıçdaroğlu'dan AK Parti'ye depremzede tepkisi: Kapıdan kovuyorsanız siz İzmir'i de Türkiye'yi de yönetemezsiniz!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sorunlarının çözümü için gittikleri AK Parti İzmir İl Binası önünde bir yöneticinin hakaretlerine maruz kalan depremzedelere sahip çıktı. İzmir'den Ankara'ya gelen depremzedeleri grup toplantısında ağırlayan Kılıçdaroğlu, "AK Parti'ye gittiniz sizi kapıdan kovdular. Onları buradan kınıyorum... Eleştiriler varsa dinleyin. Siz bunları yapmıyor ve derdini anlatmak isteyenleri polis çağırıp kapıdan kovuyorsanız siz İzmir'i de Türkiye'yi de yönetemezsiniz" dedi.

SONKALEİZMİR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan grup toplantısında İzmir'den Ankara'ya gelen depremzedeleri ağırladı. Geçen hafta, sorunlarının çözümü için gittikleri AK Parti İzmir İl Binası önünde, İl Başkan Danışmanı Mustafa Kandil'in "şov yapıyorsunuz", "yalancısınız" şeklinde hakaretlerine maruz kalan depremzedelere sahip çıkan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"CHP olarak depremzedelerin her zaman yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Önce dernek olarak haklarınıza sahip çıktığınız için size yürükten teşekkür ederim. Elimizden geldiğince haklarınız savunacağız. Siz bütün siyasi partileri davet ettiniz ancak oraya AK Parti ve MHP'nin il başkanları katılmadı. Neden? Çünkü kendilerini suçlu görüyorlar. Suçlu insanlar, yanınıza gelmek istemiyorlar. Ancak biz yanınıza geldik her zaman yanınıza gelmeye çalıştık. Belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz yanınızda olmaya çalışıyorlar."

AK Parti İzmir İl Binası önünde yaşananlara değinen Kılıçdaroğlu, "AK Partiye gittiniz sizi kapıdan kovdular. Onları buradan kınıyorum! Deprem mağdurlarını dinleyin bir. Siz iktidarsınız… Eleştiriler varsa dinleyin. Siz bunları yapmıyor ve derdini anlatmak isteyenleri polis çağırıp kapıdan kovuyorsanız siz İzmir'i de Türkiye'yi de yönetemezsiniz. Bizim isteğimiz size düşük faizli yüksek süreli kredi vermesidir" dedi.