GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ekim 2021 Çarşamba 09:40

Kemeraltı uluslararası fonlara açılıyor

Türkiye'nin en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden biri olan Kemeraltı Çarşısı, uluslararası fonlara açılıyor. Kemeraltı'na 10 yılda 100 milyon dolarlık yatırım çekmek zorunda olduklarını belirten Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş'nin (TARKEM) Genel Müdürü Sergenç İneler, "Burada birçok ulusal ve küresel fonun olması gerekiyor. Kemeraltı'nda 3 bin 500 binanın 350'si, 400'ü yerle bir durumda. İzmir'deki özel sektörün bunları ayağa kaldırabilecek gücü yok" dedi.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir'in kalbi olarak bilinen, 11 bin 500 işyerinin bulunduğu Kemeraltı Çarşısı için uluslararası fon yatırımı gündeme geldi. Önceki gün 2020 yılı Olağan Genel Kurulu'nu yapan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM), çarşıya ulusal ve küresel fonları çekmeyi amaçlayan bir çalışma yapıp dosya hazırladı.


TARKEM Genel Müdürü Sercan İmeler, fonların Kemeraltı'na girmesinin elzem olduğunu dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı genel kurulda konuşan İmeler, "10 yılda 100 milyon dolar yatırımı çekmemiz lazım. Bunu uluslararası fonlar ve gayrimenkul fonları olmadan yapamayız. Bu konuda her türlü girişimlerde ve temaslarda bulunacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle kurulan, Eczacıbaşı'ndan Arkas'a pek çok holding ile Mahmut Özgener, Ender Yorgancılar gibi iş insanlarının da aralarında olduğu 173 ortağı bünyesinde barındıran TARKEM'in bu uluslararası fon çıkışı dikkati çekti. Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu eski Başkanı Fadıl Sivri de İmeler'in önerisine destek verdi.



Finansal tabloların oybirliğiyle kabul edildiği genel kurul sonrasında konuyu SONKALE'ye değerlendiren Genel Müdür Sercan İmeler, TARKEM'in finansal sürdürülebilirliği olduğunu ancak fonların Kemeraltı Çarşısı için gerekli olduğunu dile getirdi.

İneler, "Burada birçok ulusal ve küresel fonun olması gerekiyor. Kemeraltı'nda 3 bin 500 binanın 350'si, 400'ü yerle bir durumda. İzmir'deki özel sektörün bunları ayağa kaldırabilecek gücü yok. Bunu sadece küresel fon olarak düşünmemek lazım. Esnaf da mülk sahipleri de bu işe talip olabilir" dedi.