GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ekim 2019 Çarşamba 14:10

Karaburun'daki o müdür hakkında flaş karar!

İzmir'de "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık" diyerek kadınlara hakaret eden okul müdürü açığa alındı.

Skandal olay, İzmir'in Karaburun İlçesi'nde yaşandı. Karaburun İlokulu Müdürü Şahin Öztürk, sosyal medya hesabından, Necip Fazıl Kısakürek'e ait olduğu iddia edilen "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık" şeklindeki sözleri paylaştı. Tüm kadınlara hakaret içeren bu paylaşıma birçok kesimden büyük tepki geldi. Özellikle, CHP Milletvekilleri Müdür Öztürk'ün bir an önce görevden alınmasını istedi.
Gelişmeler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi. İlkokul müdürünün, sosyal medyadaki paylaşımları üzerine inceleme başlattı. İnceleme kapsamında müfettiş görevlendirilirken, Müdür Öztürk'ün de açığa alındığı bildirildi.

AK PARTİLİ DAĞ: ÇOCUKLARIMIZA SUNACAĞI KATKI YOK
Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da okul müdürüne tepki gösterdi. Konunun takipçisi olacaklarını belirten Dağ, "Karababurun'da gerçekleşen ve basına yansıyan okul müdürü ile ilgili yaşanan hadisenin takipçisi olacağız. Bu kişinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine sunacağı hiçbir katkı yoktur. Bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış ve kendisi açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.