GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Eylül 2022 Çarşamba 11:37

Karaburun'da şok iddia! MHP ilçe başkanını tutuklatan savcı ve eşi Siverek'e sürüldü

Bir davada olay çıkaran MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen'i tutuklamaya sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve eşi Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yılmaz'ın gece yarısı kararnamesiyle Şanlıurfa Siverek'e sürüldüğü iddia edildi. CHP'li Deniz Yücel, "Eğer doğruysa, adaleti sağlayan, yasaları uygulayan hakimleri, cumhuriyet savcılarını görevlerini yaptıkları için cezalandırmak, hangi vicdana hangi yasaya uyar" dedi.

SONKALEİZMİR- İddiaya göre, İzmir'in Karaburun İlçesi'nde Meryem K. ve Sinan K. arasındaki boşanma davasında kavga çıktı. Sinan K'ya destek için Karaburun Adliyesi önüne gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberindekilerin ise Meryem K. ve yakınları ile gösterdiği tanıklara saldırdığı ileri sürüldü. Ardından polise direndiği, hakim ve savcıyı tehdit ettiği belirtilen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen tutuklandı. Özen'in tutukluluğa itirazı da reddedildi.

Ardından, MHP'li Özen'i tutuklamaya sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve eşi Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yılmaz, sürpriz bir şekilde görevden alındı. Karaburun'a henüz birkaç önce atanan savcı Yılmaz ve eşi hakim Cansu Kurucu Yılmaz, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görevlendirildi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, karara tepki gösterdi. Yücel, şöyle dedi:

"Karaburun Adliyesi'nde bir davada olay çıkaran MHP Karaburun İlçe Başkanı E.Ö'yü tutuklamaya sevk eden C. Savcısı ve eşi Asliye Ceza Hakiminin gece yarısı kararnamesiyle Siverek'e sürüldüğü ve bugün Karaburun adliyesinde duruşmaların yapılamadığı bilgisi doğru mu? Eğer doğruysa; Adaleti sağlayan, yasaları uygulayan Hakimleri, C. Savcılarını görevlerini yaptıkları için cezalandırmak, hangi vicdana hangi yasaya uyar. Adaletin sağlanması iktidar ortağınızın memnuniyetinden daha mı az değerli?"

Karaburun'da ani atamalar nedeniyle şu an duruşma yapılamadığı, yeni hakim gönderilmesinin beklendiği öğrenildi.

(Fotoğrafta, solda Erkan Özen, sağda MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin)

DAHA ÖNCEKİ DE İNSAN KAÇAKÇILIĞINDAN TUTUKLANMIŞTI

Karaburun'da eski MHP İlçe Başkanı Fırat Zorlu ile eski Karaburun Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kara da 2019 yılında insan kaçakçılığı suçundan tutuklanmıştı.

 

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ...

MHP İlçe Başkanı, insan kaçakçılığından tutuklandı!