GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Nisan 2020 Çarşamba 13:56

KORONAVİRÜSÜ ÖNLEYECEK PROJELERE MALİ DESTEK!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), COVID – 19 salgın riski ile mücadeleye katkı sağlayacak ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunacak projeleri destekleme kararı aldı. Korona mücadelesine katkı sunacak projelere 500 bin TL ile 2 milyon TL arasında olmak üzere, toplam 15 milyon TL'lik mali destek sağlanacak.

SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)- Türkiye'de vaka sayısının 13 bin 531, hayatını kaybedenlerin ise 214'e ulaştığı koronavirüs salgınıyla ilgili ekonomik tedbirler sahaya sürülmeye başlandı. Bu kapsamda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından, COVID – 19 salgın riski ile mücadeleye katkı sağlayacak ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunacak projelerin desteklenmesi kararı alındı. “COVID – 19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı” başvuruya açıldı. Öncelikleri “virüsün yayılmasının engellenmesi ve kontrol altına alınması”, “halk sağlığı için hazırlık ve müdahale çalışmaları” ve “salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi” olarak belirlenen programa başvurular 1 Nisan 2020 tarihinde başlayacak olup 30 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURULAR UZAKTAN OLACAK
Toplam bütçesi 15 milyon TL 
olan programa başvurular, başvuruların değerlendirilmesi, sonuç bildirme ve sözleşme imzalama dahil tüm süreçler elektronik ortamda ve uzaktan erişim araçları ile  yürütülecek. Başvuru sahiplerinin süreç içinde Ajans binasına gelmesine gerek olmayacak.

2 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK
Koronavirüs mücadelesine katkı sunacak projelere verilecek destek 500 bin TL ile 2 milyon TL arasında değişecek. Bu tutarların en fazla yüzde 100'ü, en az yüzde 25'i kullandırılabilecek. Projenin süresi 3 ay olacak. İZKA'ya iki farklı projeyle başvurulacak ancak sadece 1 proje mali destek alabilecek.

BAŞVURABİLECEK OLANLAR
Destek programına, özel sektör kuruluşları, iş dünyası, dernek ve vakıfların yanı sıra valilik, il ve bölge müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri ve teknoloji transfer ofisi şirketleri de başvurabilecek.