GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mayıs 2021 Perşembe 16:54

İzmirliler boşuna sevindi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24-30 Nisan haftasında vaka sayısı en çok azalan illeri dün duyurmuştu. İzmir'in ilk sırada olması vatandaşları sevindirmişti. Ancak Bakan Koca'nın paylaştığı tablonun hatalı olduğu ortaya çıktı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabından 24-30 Nisan haftasına ait verileri paylaştı. 

Koca'nın paylaştığı tabloda İzmir, vaka sayısı en çok azalan il olarak kayıtlara geçti. Bu gelişme İzmirlilerce sevinçle karşılandı. 

GRAFİK HATALI HAZIRLANMIŞ!

Ancak Fahrettin Koca'nın paylaştığı grafiğin hatalı olduğu ortaya çıktı. 

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.

İZMİR YER ALMADI
Bir gün önce açıklanan grafikte Çanakkale ve İzmir'in verilerinin karıştığı belli oldu. Son tabloda ise İzmir, vaka sayısı en çok azalan iller arasında yert almadı. 

DİĞER İLLER DE HATALI!

Koca'nın paylaştığı verilerde vaka düşüşü yaşanan diğer illerin de isimlerinin yanlış olduğu ortaya çıktı.
Verilere İstanbul yerine Sakarya, Giresun yerine Adana, Yalova yerine Kırşehir, Tekirdağ yerine Kars, Bayburt yerine Tokat, Kocaeli yerine Batman, Sinop yerine Nevşehir, Kırklareli yerine Manisa'nın bilgileri yazıldı. Verilerde ismi doğru yazılan tek şehir ise Zonguldak oldu.