GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Kasım 2019 Çarşamba 11:19

İzmirli kadınlara 'büyük' çağrı... Bornova stadını dolduralım!

Bornova'da 8 Kasım Cuma günü Türkiye ve Hollanda Kadın A Milli Takımları arasında oynanacak futbol maçı için sürpriz bir çağrı geldi. Tribünlerden "Toplumsal cinsiyet eşitliği" ve "kadına yönelik şiddete hayır" mesajının verileceği maça bizzat katılacağını bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, tüm kadın milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve yurttaşları da maça çağırdı.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR- Türkiye'de futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova'da, 8 Kasım Cuma günü dikkat çeken bir organizasyona imza atıyor. Türkiye Kadın A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Hollanda Milli Takımı ile karşılaşacağı maç Bornova'da şölene dönüşecek. 8 Kasım Cuma günü saat 19.00'da Bornova Stadı'nda oynanacak maç, kadın ve çocuklara ücretsiz olacak. Ayrıca, Bornova Belediyesi tarafından karşılaşmayı izlemek isteyen kadın ve çocuklara için saat 17.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan araç kaldırılacak.

"BÜYÜK" DESTEK
Tribünlerden "toplumsal cinsiyet eşitliği" ve "kadına yönelik şiddete hayır" mesajı da verilecek maç için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de sürpriz bir destek geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, içinde hem spor, hem kadın hem de sosyal mesajlar bulunan bu etkinliğin son derece önemli olduğunu vurguladı.

BİZZAT İZLEMEK İSTİYORUM
Eşi futbol hakemi olduğu için futbola çok aşina olduğunu dile getiren Kökkılınç, "Maçı bizzat izlemek istiyorum. Bu bir keyiftir. Çünkü içinde hem spor, hem kadın ve hem de çok çok önemli sosyal mesajlar var. Tüm kadınları da böylesi önemli bir organizasyona katılmaya davet ediyorum. Kadınlara yönelik faaliyette bulunan sivil toplum örgütlerimiz, kadın milletvekillerimiz, kadın belediye başkanlarımız ve 30 ilçemizdeki belediyelerin kadın meclis üyelerinin de bu etkinliğe destek vermesi çok yerinde olur. Gönül ister ki tüm İzmirli kadınlar olarak Bornova Stadı'nı dolduralım" diye konuştu.