GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Mart 2023 Pazartesi 09:36

İzmir'deki şirkete dev ortak!

Evcil hayvan pazarının en önemli oyuncularından biri olan Lider Pet Food’un hisse satışı için ABD’li dev United Petfood resmi kurumlara başvurdu.

Rekabet Kurumu’na yapılan başvuru onaylanırsa Türkiye evcil hayvan mamasının en önemli markalarını bünyesinde barındıran Lider’e ABD’li United Petfood ortak olacak. Bünyesinde 13 farklı markası bulunan Lider Pet Food’un satışıyla birlikte ABD’li şirket Türkiye pazarında hızlı bir giriş yapacak.

2009 yılında kurulan İzmir merkezli Lider Pet Food, 40 bin metrekarelik üretim tesisinde 220 bin tonluk üretim yapıyor. Yaklaşık 98 milyon dolarlık ciro yapan Lider Pet Food’un 350’den fazla çalışanı var. Şirketin Spectrum, Reflex, Bonnie, Proline, Trendline, Enjoy, King, Thunder gibi markaları bulunuyor.

19 tesisi var, 95 ülkeye ürün satıyor
Türk şirketini satın alan Belçikalı United Petfood ise 8 farklı ülkede 19 üretim tesisine sahip. Bu tesislerde 925 bin ton üretim yapan şirket, bu ürünlerle günde 12 milyondan fazla evcil hayvana mama sağlıyor. 95 ülkeye ihracat yapan United Petfood, bin 800’den fazla çalışanı istihdam ediyor.

Son dfönemge satın almalarla büyüyen Belç.ikalı şirket, geçen yıl dünya devi Cargill’in Polonya (Krzepice) ve Macaristan'daki (Karcag) üretim tesislerini bünyesine katmıştı. Dünyanın genelinde 300 milyar dolarlık büyüklüğe sahip evcil hayvan ürünleri pazarı Türkiye’de 1 milyar dolarlık bir hacme sahip.