GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Kasım 2019 Çarşamba 14:51

İzmir'de sağlık kongresi... Ölürsem iyileştiremem!

Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu, mesleki dayanışma ve sağlıkta şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla Çeşme'de 1. Ulusal Aile Sağlığı Çalışanları Kongresi'ni gerçekleştirdi. Şiddete karşı siyah kep', 'Ölürsem iyileştiremem" ve 'Hemşireler yeniden sessizlik istiyor' sloganlarıyla yapılan kongrede, sahada yaşanan sorunlar görüşüldü, çözüm önerileri tartışıldı

SONKALEİZMİR-Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu (ASEF), mesleki dayanışmayı pekiştirmek ve sağlıkta her geçen gün artan şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla 1. Ulusal Aile Sağlığı Çalışanları Kongresi'ni gerçekleştirdi. Çeşme Altınyunus Otel'de 'Şiddete karşı siyah kep', 'Ölürsem iyileştiremem" ve 'Hemşireler yeniden sessizlik istiyor' sloganları ile yapılan kongreye ASEF Başkanı Ayşegül Durgut, Sağlık Bakanlığı Hukuk Daire Başkanı Av. Halil Şen, Aile Hekimliği Daire Başkanı Dr. Ayşe Çuhadar, Kanser ve Kanser Daire Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz ve Yavuz Atesile İzmir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakçı katıldı.


YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ
Kongrede sahada yaşanan sorunlar masaya yatırılırken, çözüm önerileri görüşüldü. ASEF Başkanı Ayşegül Durgut, "Kongremize katılım sağlayan birçok meslektaşımızdan gelen istekleri göz önünde bulundurularak zenginleştirilmiş bilimsel içerikleri görüştük. ASEF olarak sorunlarımızın çözümü için her zaman bir arada olacağız" dedi. Kongrede ayrıca İZAHED Başkan Yardımcısı Dr. Arzu Ggüngiray, AHASEN Başkanı Dr. Gürsel Özer, Birlik Dayanışma Sendikası Başkanı Dr. Murat Bolat, Genel Salık İş Sendikası Başkanı Zekiye Bacaksız, Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Türk Sağlık Sendikası  Aile Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Günay Pamuk ve Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Başkan Yardımcısı Dr. Murat Kalaycıoğlu ile Aile Sağlığı Çalışanları hazır bulundu.