GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ocak 2020 Pazartesi 16:31

İzmir'de kar mücadelesi

Yüksek kesimlerinde şiddetli kar ve tipinin etkili olmaya başladığı İzmir'de birçok bölge alarma geçti. Manisa Sabuncubeli Tüneli üzerindeki yol trafiğe kapanırken, Kavacık ve Tırazlı köyleriyle Radar bölgesine ulaşımın aksamaması izin Karabağlar Belediyesi ekipleri harekete geçti.

SONKALEİZMİR- Yurdun önemli bir kesiminde etkili olan kar yağışı İzmir'de de kendini gösterdi. İzmir'in bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Dün akşam kıyı hattında başlayan yağmur, iç kesimlere ilerledi. Yağış kentin yüksek kesimlerine kar olarak düştü ve dağlar beyaza büründü. Yer yer kuvvetli olan yağmur, 300- 400 metre rakımlı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüldü. Kar nedeniyle trafikte herhangi bir aksama yaşanmazken heyelan riskine bağlı olarak yapılan çalışmalar nedeniyle Manisa Sabuncubeli Tüneli'nin üzerindeki yolun trafiğe kapandığı öğrenildi.

BAŞKAN SELVİTOPU AÇIKLADI

Beyaza bürünen Karabağlar'ın yüksek kesimlerinde de ekipler çalışma başlattı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Özellikle ilçeye bağlı Kavacık ve Tırazlı köyleriyle Radar bölgesine ulaşımın aksamaması için ekiplerimiz harekete geçti. Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı iki ekip, söz konusu bölgelerde tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.