GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Temmuz 2020 Perşembe 14:37

İzmir'de çifte operasyon! Ölüm şişelerine ve kaçak haplara geçit yok

İzmir polisi bayram öncesi iki ayrı operasyona imza attı. Bir sahte içki imalathanesini çökertip 3 kişiyi gözaltına alan polis, diğer bir baskında ise çok sayıda kaçak cinsel içerikli ilaç ve zayıflama hapı ele geçirdi.

İlk operasyon Bornova'da yapıldı. Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova ilçesindeki bir adreste sahte içki üretildiği bilgisine ulaştı. Söz konusu adres ve bir araçtaki aramalarda 276 şişe sahte içki, 120 litre etil alkol, 150 litre açık sahte içki, 2 bin 500 sahte bandrol, 250 değişik markalarda boş şişe, bin sahte şişe etiketi, 700 bilyeli kapak, 0,5 litre anason aroması, 1 adet 200 litre kapasiteli plastik tank ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan E.Ç, M.D ve Ş.Ç'ye 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Yine kaçakçılık polis ekipleri, bu kez Bayraklı'da alınan bir istihbaratı değerlendirdi. Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı ilçesindeki bir aktarda kaçak ürünler satıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. İş yerine yapılan operasyonda 3 bin 197 cinsel içerikli ilaç ile 3 bin 268 zayıflama ürünü ele geçirildi. İş yeri sahibi H.K. hakkında yasal işlem yapıldı.