GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ekim 2024 Çarşamba 15:22

İzmir'de büyük vurgun iddiası... Beton kralına uzandı!

İzmir'de Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde kooperatiflerle hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerini yürüten isimlerden Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Serdar Deniz'in topladığı yüklü miktarda parayla kayıplara karıştığı iddia edildi. CHP İzmir İl Başkanlığı ve birçok siyasi ile iyi ilişkileri olduğu belirtilen Deniz'in yurt dışına gitmeden önce lüks teknesini, Güzelbahçe'deki ruhsatlarla adı "Beton Kralı'na çıkan Başkan Mustafa Günay'a verdiği öne sürüldü.

SONKALEİZMİR-İzmir'de kooperatif modeli ile yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının Gaziemir Emrez bölgesindeki işlerini yürüten Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Serdar Deniz'in yüklü miktardaki borçları nedeniyle yurt dışına kaçtığı öne sürüldü. 

CHP İzmir İl Teşkilatı ve birçok siyasi ile yakın ilişkilerde olduğu belirtilen Serdar Deniz'in yurt dışına gitmeden önce ise milyonlarca liralık lüks teknesini Güzelbahçe'de verdiği ruhsatlarla adı 'Beton Kralı'na çıkan Mustafa Günay'a verdiği iddia edildi. Deniz'in tekneyi sattığı mı yoksa borcuna mahsup mı devrettiği bilinmiyor.

Güzelbahçe'de CHP'nin oyunu yüzde 71'den yüzde 49'a düşüren, Sumatik açılışına Mercedes'in lüks serisi Maybach ile giden ve lüks harcamaları ile gündeme gelen Başkan Günay, lüks tekne aldığını doğrulamıştı. 
Günay, sıfırı 2-2.5 milyon Euro civarında satılan lüks tekne ile ilgili sorulara sinirlenip, "Maybach arabaya da binerim. Uçağa da binerim. Sana ne?" demişti.

BAŞKAN GÜNAY MİLYONLARCA EURO'LUK TEKNE ALDI