GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ağustos 2024 Salı 11:10

İzmir İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse emekliye ayrıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse emekli oldu. Derse dilekçesini makama sunduğunu, 32 yılda geride güzel anılar bıraktığını söyledi.

Geçtiğimiz haftayı orman yangınlarıyla mücadele ile geçiren İzmir itfaiyesinde önemli bir gelişme yaşandı. İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse emekli olduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Derse, ''Son görevimi ciddiyetle yapmanın haklı gururu ile emeklilik dilekçemi İZBB makamına vermiş olup 32 yılı geride güzel anılarla bıraktım'' ifadelerini kullandı.

İzmir'de çıkan orman yangınları Türkiye'nin gündemine oturmuştu. AK Parti kanadı İzmir itfaiyesinin müdahalede yetersiz kaldığını savunmuş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise hava araçlarının yeterli müdahaleyi yapmadığını belirtmişti.

Derse'nin emeklilik kararının yangınlar ile ilgili tartışmaların devam ettiği günlerde gelmesi dikkati çekti. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanımız Sayın İsmail Derse’nin görevden alındığı yönünde basına ve kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Daire Başkanımız emekli olmaya karar vermiş ve kendi iradesi doğrultusunda görevi bırakmıştır.

İtfaiye teşkilatımızda bugüne kadar verdiği hizmetler için Sayın Derse’ye çok teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlikler diliyoruz.''