GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Kasım 2021 Çarşamba 11:51

İlçenin göbeğinde patlayıcı madde üretecekler!

Kırlıoğlu Kimya San. ve Tic. A.Ş isimli şirket İzmir'in Tire ilçesinde, patlayıcı madde üretimi amacıyla Anfo Tesisi kurmak için bakanlığa başvurdu. Tesisin yapılmak istendiği bölgenin tarım arazileri ile meraların bulunduğu lokasyonda olması dikkati çekti. Tire Belediyesi'nin projeye dair görüşünde ise tesisin tarım ve hayvancılığa olumsuz etkisinin olacağı belirtildi. 

SONKALEİZMİR - İzmir'in Tire ilçesine bağlı Alacalı Mahallesi, Kiremit Ocağı mevkiinde galeri tipi patlayıcı madde deposu bulunan firma, aynı bölgeye yakıt ve oksidant bileşiminden oluşan, Anfo adı verilen patlayıcıyı üretecek bir tesis inşa etmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulundu. 
Firmanın dosyasını inceleyen bakanlık ''ÇED gerekli değildir'' kararı verdi. 


Tarım alanları ve meraların bulunduğu bölgeye yapılmak istenen patlayıcı üretim tesisinin yıllık 15 bin tonluk üretim yapması planlanıyor. 2050 metrekarelik bir alana sahip olması planlanan projenin inşaat bedeli 635 bin TL olarak belirlendi. 


Alacalı Mahallesi sınırları içerisinde planlanan üretim merkezin, Doğu yönünde Eskioba Mahallesi'ne 2185 m, Güney Batı Yönünde Işıklar Mahallesi'ne 3470 m, Güney Yönünde Yenioba  Mahallesi'ne 1575 m ve Güney Doğu Yönünde Alacalı Mahallesi'ndeki yerleşim birimlerine ise 1970 m uzaklıkta yer alıyor. 

TİRE BELEDİYESİ'NDEN OLUMSUZ GÖRÜŞ
Tesisle ilgili görüşüne başvurulan Tire Belediyesi ise söz konusu projeyle ilgili olumsuz görüş bildirdi. Belediyenin ilgili yazısında tesisin tarım ve mera bütünlüğünü bozacağı, hayvancılığı da olumsuz etkileyeceği belirtildi.