GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2020 Pazar 18:01

İkinci doktora özür diletme vakası! Bu kez yer İzmir...

“Umre işi mahvetti, binlerce vaka var” diyen Uz. Dr. Güle Çınar'a Ankara Üniversitesi'nce özür diletilmesinin ardından benzer bir olay da İzmir'de yaşandı. Önceki gün, bir video paylaşıp "Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan ileride" diyen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran da özür dilemek zorunda kaldı. Doç. Dr. Savran, "Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim” dedi.

SONKALEİZMİR- DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, Youtube hesabından paylaştığı videoda Türkiye'deki koronavirüs raporunu değerlendirmişti. "Vaka ve ölü sayımız İtalya'dan ilerde. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Lütfen evde kalın" diyen Savran, çok geç olmadığının ve virüsün kırılabileceğinin altını çizmişti. Ancak, Doç. Dr. Savran'ın çok sayıda basın kuruluşu tarafından servis edilen açıklamaları krize neden oldu. AK Parti eski Milletvekili Nükhet Hotar'ın rektörlüğünü yaptığı DEÜ'den Doç. Dr. Savran'ın sözleriyle ilgili bir açıklama geldi.

DEÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, Doç. Dr. Savran’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığı savunuldu. İtalya ya da başka ülkelerde yaşanan ölümlerin Türkiye ile karşılaştırılmasının doğru olmadığı vurgulandı. Başta Savran olmak üzere klinikte çalışan ekibin yoğun stres ve gayret içinde fedakarlık yaptığı belirtilen rektörlük açıklamasında, "Vatandaşlarımızı uyarmak amacıyla kaygı ve korkusunu farklı bir üslupla aktaran hocamızın bu konuda yanlış anlaşıldığını ve kendisinin de üzgün olduğunu buradan paylaşmak istiyoruz” denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:


 

"DEVLET BÜYÜKLERİNDEN VE HALKIMDAN ÖZÜR DİLERİM"
Öte yandan, açıklamaları krize neden olan Doç. Dr. Savran da Youtube hesabından yeni bir video paylaştı. Sorumlu bir hekim olarak toplumu bilinçlendirmek için açıklama yaptığını dile getiren Savran, “Sağlık bakanlığımız ve ilgili birimler çalışmalarını titizlikle yürütmektedir. Yaptığım açıklamalar ve İtalya örneği yanlış anlaşılmıştır. Bizler sorumlu hekimler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim” ifadelerini kullandı.