GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2020 Salı 12:38

İYİ Parti'de krize neden olmuştu... O İSİMLERLE İLGİLİ KARAR ÇIKTI

Menemen'deki "zimmet ve irtikap" soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklanırken, gözaltına alınan ve İYİ Parti'de krize neden olan o isimlerle ilgili de karar çıktı. İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Tarkan F. Ç. ile İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ç. ise tutuklandı

SONKALEİZMİR-"Zimmet ve irtikap" iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında İYİ Parti İzmir İl Başkan Oğuzhan Y., İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Tarkan F. Ç., İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ç. ve babasının da gözaltına alınması İYİ Parti'de şok etkisi yaratmıştı. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Gelişmeleri takip ediyoruz" demekle yetinirken, partinin etkili isimlerinden Aytun Çıray SONKALE'ye özel bir açıklama yaparak, "Bana gelen bilgilere göre, iddialar çok ciddi. Özellikle hurda konusunda olanlar.. İYİ Partili bu isimler şimdiye kadar çoktan görevden alınmalıydı" ifadelerini kullanmıştı. 

Çıray'a yanıt ise İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'dan gelmişti. Dervişoğlu, "Fırsat bulunca arkaya dolanma alışkanlığını terk ediniz Aytun bey. Siz bu partinin milletvekilisiniz. Katkınız olmayan başarılardan rant devşirme maharetinizi, olumsuzlukları bertaraf etmek için de kullanınız. Aksi halde, beyanlarınızın kıymetini sorgulamaktan geri durmayacağım" diye konuştu. 

İYİ Partili isimler Menemen Belediyesi'ndeki hurda yolsuzluğu iddiaları nedeniyle soruşturmaya dahil edilmişti. Sorgularının ardından hakim karşısına çıkan Tarkan F.Ç. ile Mustafa Ç. tutuklanırken, Oğuzhan Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.