GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2019 Cuma 10:37

Güzelbahçe'de ilk bardacıklar görücüde

Güzelbahçe Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısı ilçenin en büyük köyü olan Payamlı'da gerçekleştirildi. Mevsimin ilk bardacıkları meclis üyelerine ikram edilirken, Başkan Mustafa İnce, Payamlı Köyü'ne üretici pazarı açacaklarının müjdesini verdi

Güzelbahçe Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında mevsimin ilk bardacıkları görücüye çıktı. Başkan Mustafa İnce, “Bardacığın memleketi Payamlı Köyü’ndeyiz. Bu ay Payamlı Bardacık Festivali'nin 7.'sini yapacağız. 17-18 Ağustos tarihlerinde yapacağımız Bardacık Festivali artık ününü sınırlarının dışına çıkardı. Başka illerden insanlar tur düzenleyerek festivalimize geliyor. Hem Güzelbahçemiz'i gezip görmüş oluyor, hem Payamlı köyümüzün o güzel ve taze bardacığından yeme fırsatı buluyor.  Yerelden kalkınmanın en büyük ayağı köylerdir. Köylüyü destekler ve üretmesini sağlarsanız, daha kaliteli ve verimli ürün elde edersiniz. Biz göreve başladığımız günden bu yana köylülerimizi hep destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz" dedi. 


KÖYLÜLERE BÜYÜK DESTEK
Başkan İnce şöyle devam etti: "Çamlı’da Kadın Üretici Pazarı açtık. Yelki Yöresel Pazarı'nı açtık. İlk açtığımız pazarlardan Yaka Otantik Pazarı artık herkes tarafından bilinen ve uğrak yeri haline geldi.  Şimdi demMeclis üyemiz aynı zamanda Payamlı’da bir festival yapılması önerisinin ilk fikir babası Sayın Memet Eren bir yazılı öneride bulundu. Payamlı'da bir üretici pazarı kurulması talebi var. Biz de köylülerimize burada bir üretici pazarı kurma sözünü veriyoruz. Getirip ürünlerini pazarlarını kurup ürünlerini satabilirler.   Kooparatifler ülkemiz için önemli bir araç. Özellikle köylülerimiz kooperatifler üzerinden ürünlerinde zarar etmeden bu yolla satabiliyor. Biz de Payamlı, Küçükkaya ve Çamlı köylerimizde olan kooparatifler aracılığıyla köylümüze her türlü desteği vererek güçlenmelerini sağlıyoruz. Üretmeden bir ülkenin kalkınmasını hiç kimse beklemesin. Üretirsek büyürüz, üretirsek güçlü oluruz” dedi.