GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mart 2023 Pazartesi 10:31

Gaziemir'deki o bina yıkılıyor!

Gaziemir Belediyesi, Atıfbey Mahallesi'nde Migros olarak kullanılan araziye 100. Yıl Sanat Merkezi yapılması için harekete geçti. Boşaltılan binanın yıkımı için ihaleye çıkıldı. Yıkımın ardından yapılacak Sanat Merkezi projesinin maliyetini İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. 

SONKALEİZMİR- Geçtiğimiz günlerde İBB meclisinde alınan kararla Gaziemir'e Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi ve Gençlik Merkezi yapılması için ilk adım atılmıştı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nın üçüncü oturumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi iş birliğinde ilçeye 100. Yıl Sanat Merkezi ve Gaziemir Gençlik Merkezinin yapılması kararı oy çokluğuyla kabul edilmişti. 

Gaziemir Belediyesi'ne ait olan ve Büyükşehir Belediyesi'nin fidanlık olarak kullandığı Buca’daki alan ile 3’te 2 hissesi büyükşehire ait olan Gaziemir’deki arsa takas edildi. Migros Süpermarket olarak kullanılan ve takası yapılan Atıfbey Mahallesi 2049 ada 1 parseldeki alana 100. Yıl Sanat Merkezi yapılması kararı alındı. 

YIKIM İHALESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin finanse edeceği proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gaziemir Belediyesi, daha önce Migros'un hizmet verdiği binanın yıkımı için ihaleye çıktı. 825 bin TL muhammen bedel belirlenen yıkım işi için 30 Mart saat 11:00'de ihale gerçekleştirilecek. Yıkım işi yer tesliminin ardından 35 gün içerisinde bitirilecek. 

ARDA: HERKESİN GÖRÜP BÜYÜLENECEĞİ BİR SANAT ESERİ OLACAK!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, geçtiğimiz günlerde Sanat Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada ''Gaziemir kültürle sanatla büyüyen bir ilçe. Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi projemizin kendisi de mimari bir sanat eseri olacak. Projemizi, Gaziemir’in merkezi konumunda toplam 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alanda yaşama geçireceğiz. Beni çok heyecanlandıran bir proje. Geçerken herkesin görüp büyüleneceği bir sanat eseri olacak” diye konuşmuştu.