GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Nisan 2020 Çarşamba 17:53

Çiğli tramvayından haber var! Başkan Soyer duyurdu...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen şubat ayında Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylanan Çiğli tramvayı projesinin Cumhurbaşkanlığı'nca da yatırım programına alındığını açıkladı.

SONKALEİZMİR- Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sevgili, İzmirliler. Son günlerde güzel haberler vermeyi ben de özlemiştim. Çiğli Tramvayı için beklediğimiz yatırım programına alınma onayı da Sayın Cumhurbaşkanımız’dan geldi. Bu zor günleri geride bıraktığımızda ihaleye çıkıp yatırımı başlatacağız. Çok teşekkürler" dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise "Zor günlerde gelen güzel bir haber. Teşekkürler başkanım@tuncsoyer" diyerek Başkan Soyer'e cevap verdi.

Karşıyaka tramvayını Çiğli ile birleştirecek olan ve geçen 18 Şubat tarihinde de Ulaştırma Bakanlığı'ndan onay alan projenin iki etaptan oluşacağı açıklanmıştı. Başkan Soyer, Çiğli Tramvayı’nın ilk hattının 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 4 duraktan oluşacağını belirtmişti. İkinci etabın ise 7 bin 500 metre uzunluğunda ve 10 duraktan oluşacağını duyurmuştu.