GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Temmuz 2023 Salı 13:04

Celil Anık: "Taksi ücretlerine 20 Ağustos'a kadar zam yok"

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından taksi ücretlerinin de artacağı iddialarına yanıt verdi. Anık, "Şu an taksilerde yakın mesafe 30, açılış 7 lira. Kilometre fiyatı ise 13 lira. Ağustos ayının 20’sine kadar zam yok" dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, bazı haber sitelerinde taksi ve minibüs ücretlerine fahiş seviyede zam geleceği iddialarını yalanladı. Ağustos ayının sonuna kadar zam olmayacağını belirten Anık, "İzmir’de bir haber dolaşıyor. ‘Taksilerde indi bindi 70 lira olacak, minibüste 19 lira olacak’ diye. Böyle alınmış bir karar yok. Bunun görüşmeleri var. Bu haberler esnafımızı ve vatandaşı sıkıntıya sokuyor. Şu an yakın mesafe 30 lira, açılış 7 lira, kilometrede 13 liradan hizmet veriliyor. Bu, ağustosun 20’sine kadar böyle devam edecek. Şu an minibüste de indi bindi 12 lira. 14-15 lira olan bölgeler de var" dedi. 

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Anık yeni tarifelerle ilgili sürecin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Önce esnaf birliğiyle görüşülür ve bir mutabakat sağlanır. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi nihai kararı verir. Zam haberlerinden rahatsızlık duyduk. Kendi esnafımız da rahatsız. Böyle bir şey yok, olduğu zaman gerekli açıklamayı yapacağız. Zaten 20 Ağustos’tan önce UKOME’den bir karar çıkmaz." 

ÖTV İNDİRİMİ DÜZENLİ OLSUN

Başkan Anık, taksici esnafı için ÖTV indirimi kararını anımsatarak, "Ekim ayında meclis açıldıktan sonra yürürlüğe gireceğini söylediler. Ancak tabii ki bizim talebimiz şu; mesele sıfır ÖTV değildir. Bunun sürekli olması lazım. Biz taksici esnafı olarak yüzde 45 ÖTV öderken diğer taşıma yapan, yolcu taşıması yapan servis, minibüsler yüzde 4 ödüyor. Bu düzenlenebilir. Biz de yüzde 10-15 veririz ve bu sürekli olur" dedi.