GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2023 Perşembe 17:56

CHP'li Sertel'den 'Foça'ya taş ocağı' tepkisi: 'Anıtı ranta kurban ettirmeyeceğiz'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Foça'da tarihi Pers Mezar Anıtı'nın yanına kurulmak istenen ve ÇED süreci başlatılan taş ocağı projesine tepki gösterdi. Tepkisini TBMM'de söz alarak dile getiren Sertel, "2 bin 500 yıllık Pers Anıtı'na yalnızca 60 metre uzaklıktaki taş ocağının rant getirisinin ne olacağını bilmiyoruz ama çok büyük götürü olacağını biliyoruz. Türkiye'de Perslere ait tek eser olma özelliğini taşıyan bu anıtı ranta kurban ettirmeyeceğiz" dedi.

SONKALEİZMİR-CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM'de yaptığı konuşmasında Foça'da kurulmak istenen taş ocağına tepki gösterdi. ÇED süreci başlatılan projeye Foçalılar'ın karşı çıktığını vurgulayan Sertel, 2 bin 500 yıllık Pers Mezar Anıtı'nın tarihi önemine dikkat çekti.

Sertel konuşmasında şunları kaydetti:

"İzmir Foça'da iki bin beş yüz yıllık Pers Anıtı'nın yanı başında taş ocağı açmak istiyorlar ve akıllara zarar bu kararı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü onaylıyor. Vatandaşlar, Foçalılar isyan halindeler. 2 bin 500 yıllık Pers Anıtı'na yalnızca 60 metre uzaklıktaki taş ocağının rant getirisinin ne olacağını bilmiyoruz ama çok büyük götürü olacağını biliyoruz. Tarihsel bir dokunulmazlık olması gerekirken, taş ocağı açılmasına bütün ilçe halkı karşı çıkıyor. Türkiye'de Perslere ait tek eser olma özelliğini taşıyan bu anıtı ranta kurban ettirmeyeceğiz" 
 

FOÇA'DA TAŞ OCAĞINA KARŞI 5 BİN İMZA