GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Mayıs 2024 Pazartesi 12:53

CHP'den AK Partili Çankırı'ya Çankaya Otoparkı yanıtı... "HAMASETE GEREK YOK"

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın, istinaf dahil mahkeme süreçleri tamamlanan ve depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınan Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili "Yıktırmayacağız" açıklamasına CHP'den yanıt geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır, "Hamasete gerek yok. Bakanlıktan bir resmi yazı göndersinler hemen uygulayalım. Biz sanki illa yıkalım mı diyoruz?" dedi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın Çankaya Otoparkı ile ilgili "Yıktırmayacağız, Kemeraltı esnafının bitmesine izin vermeyeceğiz. Güçlendirme çalışması yapacağız" açıklamalarına tepki gösterdi. 

"BİZ İLLA YIKALIM MI DİYORUZ?"

SONKALE'ye konuşan Yıldır, "Hamasete gerek yok. Bakanlıktan bir resmi yazı yazıp göndersinler hemen uygulamaya alalım. Biz sanki illa yıkalım mı diyoruz. Ortada bir mahkeme kararı var. İstedikleri gibi kararname çıkartıyorlar. Bu konuda da öyle bir şey yapsınlar biz memnun oluruz" dedi.

"GEREĞİNİ YAPMAZSAK SUÇLU DURUMA DÜŞERİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da belediye meclisinde yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesi. Mahkeme süreçleri, istinaf dâhil hepsi tamamlanmış. Boşaltmazsak ve gereğini yapmazsak biz suçlu duruma düşüyoruz. Çaresizce ve üzülerek otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız” açıklamasını yapmıştı.