GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Şubat 2024 Perşembe 00:02

CHP'de Menderes tepkisi...

CHP'nin Menderes'teki meclis üyesi listesine Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği'nden tepki geldi. Dernek üyesi kalabalık bir grup, Menderes Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Listede orta ve arka sıralara yazılan 4 meclis üyesi adayı ise istifa ettiklerini duyurdu.

SONKALEİZMİR- CHP'nin Menderes'te açıkladığı meclis üyesi listesine Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği'nden tepki geldi. İlkay Çiçek’in belediye başkan adayı gösterildiği Menderes'te Alevi dernekleri itirazlarını yükseltti. Menderes Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, CHP yönetimine sert eleştiriler yöneltti. Listede orta ve arka sıralarda yer alan 4 meclis üyesi adayı ise istifa ettiklerini duyurdu. Kalabalık grup, CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt ve Menderes Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek'in ikna girişimlerini de yanıtsız bıraktı. “Hak hukuk adalet” sloganı atan grup Karakurt ve Çiçek'i dinlemeden meydandan ayrıldı.

OY VERMEYECEĞİZ

Alevi Kültürler Derneği Menderes Cemevi Başkanı Satı Çelen’in okuduğu bildiride ise şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu unsurlarından olan Alevi yurttaşlar.

Bugün geldiğimiz süreçte CHP’nin gerçek sahipleri ve emekçileri olarak yok sayıldığımız bir süreç yaşanmaktadır. Bizler asla partimizi terk etmiyoruz fakat bu ayrılıkçı zihniyeti yok sayıyoruz. Bunun bedeli seçim sürecinde mutlaka sandığa yansıyacaktır. Bilindiği gibi ülkemizde bir yerel seçim süreci yaşanmaktadır. Bu süreç içerisinde Alevi Kürt toplumu olarak ağırlıklı oy verdiğimiz CHP Menderes Örgütü’nün ilçe başkanlığına temsil edilmek üzere isimler verilmiştir. Bu durum başta adaylar, ilçe başkanları ve Genel Merkez olmak üzere tüm kademelere de bildirilmiştir.

Anc ak her seçimde olduğu gibi bugün de Aleviler, bu zihniyet tarafından çantada keklik olarak görülmüş, en basit talebimiz yok sayılmıştır. Bizler, inancımız gereği zalimin, Yezid’in karşısında, mazlumun yanında olduk. Bu düşüncelerimize en yakın sol sosyalist partilere özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiçbir talepte bulunmadan destek verdik. Ancak bu tavrımız bugüne kadar hep yanlış yorumlandı. Zannediliyor ki bizler bir partiye mahkum olarak, hiç sorgulamadan, taleplerimiz karşılanmadan oy vermek zorundayız. Eşit yurttaşlık haklarından yararlanamayan, ötekileştirilentoplumların seçeneksiz olduğunu düşünenler, bilsinler ki bizler sorgusuz sandığa gidin CHP Menderes adayına oy vermeyeceğiz.”