GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Nisan 2021 Perşembe 17:41

CHP'Lİ TAŞKIN: TÜRKİYE YA İZMİR'E BENZEYECEK YA ÇOK KARANLIK BİR YERE GİDECEK!

İzmir'de Roman Kültür Merkezi'nin açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, "İzmir bu şekilde devam ederse Türkiye'ye model olacak.  Zaten önümüzdeki seçimlerden sonra da bu gerçekleşecek. Türkiye ya İzmir'e benzeyecek ya çok karanlık bir yere gidecek. Biz burada Türkiye'nin geleceğini görüyoruz" dedi.

SONKALEİZMİR- İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Tepecik Mahallesi'ndeki Roman Kültür Merkezi'nin açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tarihi bir binayı restore ettirip kültür merkezine dönüştüren Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından övgüyle bahseden CHP'li Taşkın, "Ancak bir mekanı şenlendiren, canlandıran insandır. Yarın benim genel başkanım bir madde ve kumar bağımlılığı raporu yayınlayacak. Durum tam bir felaket. İnsanların hayatları çalınıyor. Dolayısıyla bu yaptığımız her şey geleceğe dair olumlu bir izdir. Gerçekten burada verilen emeğe çok büyük bir saygı duydum, gurur duydum. İzmir bu şekilde devam ederse Türkiye'ye model olacak.  Zaten önümüzdeki seçimlerden sonra da bu gerçekleşecek. Türkiye ya İzmir'e benzeyecek ya çok karanlık bir yere gidecek. Biz burada Türkiye'nin geleceğini görüyoruz" dedi.

CHP'li Taşkın, Roman yurttaşlar ve törene katılanlardan yoğun alkış aldı.

İKTİDARIMIZDA 8 NİSAN, ROMAN BAYRAMI OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise Roman yurttaşların bugüne kadar hep unutulduğunu ve ötekileştirildiğini savundu. CHP'nin 2005 yılında Özcan Purçu'yu İzmir Milletvekili seçtirterek Türkiye tarihinde ilk kez Roman yurttaşların temsiliyetini sağladığını vurgulayan Karaca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise Roman Eylem Planı'nı hazırlanmasına öncülük ettiğini, planın Parti Meclisi'nde onaylanıp belediye başkanlarına "icraatlarını bu doğrultuda yapmaları" konusunda talimat verildiğini söyledi.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nün Türkiye'de bayram olarak kutlanması için de önceki günlerde CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun TBMM'ye bir yasa teklifi sunduğuna işaret eden Karaca, "8 Nisan Dünya Romanlar Günü Türkiye'de de bir bayram olarak kutlansın, bunu bir yasal statüye kavuşturalım dendi. Ama maalesef Cumhur ittifakının oyuyla teklif reddedildi. Dün gece apar topar genelge yayınlayıp (8 Nisan'ı şimdilik kutlayın) dediler. Roman vatandaşlarımız bir genelgeyle değil bir yasal kazanımla, iktidara kim gelirse gelsin bugünü bir bayram olarak kutlamak isterler. CHP olarak sözümüz sözdür. En yakın zamanda sandık gelecek. İktidar olacağız. Ve iktidarımızdan sonraki ilk 8 Nisan'ın bayram olarak kutlanması için kanun çıkmış olacak. Roman vatandaşlarımız artık her 8 Nisan'ı bayram olarak kutlayacak" dedi.

Karaca, isim vermeden AK Parti'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Cemal Bekle'nin sözlerini de eleştirirken şunları söyledi:

"İktidarın Roman milletvekili dedi ki (AKP iktidarında biz Romanlara hayal kurmayı öğrettik). Ben de Romanlar adına vekaletle şunu söyledim; biz zaten en güzel hayalleri kuruyoruz bize hayallerimizi gerçekleştirecek imkanlar yaratın. İşte CHP, Roman eylem planıyla, Roman milletvekiliyle, Roman dostu belediye başkanlarıyla bu hayali gerçekleştirecek. Tüm Roman yurttaşlarımızın da eşit eğitim, yaşam ve barınma hakkına sahip olacağı çağdaş demokratik bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Sözümüzdür; Türkiye'yi sizlerle birlikte neşelendireceğiz, huzur ve mutluluk getireceğiz. Dünya Romanlar gününüz kutlu olsun."