GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Haziran 2020 Cuma 13:40

Burak Oğuz hakim karşısında... TUTUKLULUĞUN DEVAMI KARARI!

Urla Belediye Başkanlığı görevindeyken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Burak Oğuz hakim karşısına çıktı. Mahkeme Oğuz'un tutukluluk halinin devamına karar verirken, sanık ifadeleri de dinlendi. Oğuz, aleyhine ifade verenlerin tümünün AK Partili olduğunu söyleyerek "Bu bir siyasi operasyondur" dedi. Mahkeme davayı 3 Temmuz'a erteledi

SONKALEİZMİR-Urla Belediye başkanıyken FETÖ/PYD soruşturması kapsamında tutuklanan Burak Oğuz'un davası sanık ifadeleriyle devam etti. Oğuz'un Buca Kırıklar Cezaevi'nden görüntülü olarak dahil olduğu duruşmaya, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ile Bedri Serter de katıldı. Savcı, Oğuz’un FETÖ /PDY üyeliğinden ceza almasını ve tutuklululuğun devamını istedi. Mahkeme Oğuz’un tutukluluğunun devamına ve davanın 3 Temmuz’a ertelenmesine karar verdi.
ÇAMKIRAN'DAN İDDİALAR
Burak Oğuz için birçok iddiada bulunan Melih Çamkıran, 2002’deki Kemeraltı yapılanması hakkında konuştu. Çamkıran, "Toplantılarımızda zaman zaman Burak Oğuz konuşmacı olur, hocalık yapardı. Saidi Nursi ve Fetullah Gülen’in kitaplarını okurduk. Ben 1.5 yıl katıldım. 6-7 ay sonra Burak Oğuz ayrıldı. Evlerde ve Yamanlar’da toplantılar yapardık. Fetullah Gülen’in yatak odası gibi bir yerini gezdirdiklerinde yanımızda Burak Oğuz da vardı” dedi.
BURAK OĞUZ KENDİNİ SAVUNDU
İddiaları kabul etmeyen Oğuz, "Aleyhime tanıklık edenlerin çoğu Ak Partili. Bu bir siyasi operasyondur. Yazıklar olsun. Bir insanı suçlamak bu kadar kolay mı? Suçun şahsiliği ilkesi vardır. 450 şirketin defterini tutmuşum. Sadece 10 tanesinin FETÖ ile irtibatı tespit edilmiş. 12 yıllık telefon kayıtlarım ortada. Suçlu olanlar yargılansın, cezalandırılsınlar. Ama ben suçlu değilim. 187 gündür buradayım. Çocuklarımdan, ailemden ayrı kaldım. Hayatımın son 8-10 yılını Urla’ya belediye başkanı olmak için harcadım. Dedikodular sebebiyle buradayım" dedi.
DENİZ YÜCEL: KENDİMDEN EMİNİM DEDİ
Tanıkların dinlenmesi ile devam eden duruşmada CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Mutlu Tuncer isimli bir gazeteci Burak Oğuz'la ilgili iddialarda bulundu. Burak Oğuz’la konuştum. Kendisine “emin misin?” dedim. O da bana “ben kendimden eminim” dedi. Sonra tekzip etmedik. Daha çok kişi duymasın ve dedikodusu olmasın diye olayı kapattık. Sonraki süreci zaten hepimiz biliyoruz. Ardından ifadeye çağrılma süreci oldu” dedi.