GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2020 Cuma 14:06

Bisiklet kullanana vapur 5 kuruş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve deniz ulaşımına talebin artırılması için dikkat çeken bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin pazartesi günkü meclis toplantısında görüşülecek önerge kabul edilirse, bisiklet kullanıcıları körfez içi vapur seferlerinden 5 kuruş karşılığında faydalanacak

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti içi ulaşımı için önemli bir karar almaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 13 Temmuz'daki meclis toplantısında görüşülecek önerge kabul edilirse, bisiklet kullanıcıları, körfez içi vapur seferlerinden 5 kuruş karşılığında faydalanabilecek.
Konuyla ilgili pazartesi günü görüşülecek önerge şöyle: 
Kentlilerin bisiklet-toplu taşıma entegrasyonunu benimsemesi, deniz ulaşımına olan ilgi ve talebin arttırılması, iş, alışveriş gibi özel araç kullanımının yoğun olduğu yolculuk türlerinde kentlilerin bisiklet kullanımına teşvik edilmesi ve bisikletin çevreci bir ulaşım aracı olduğu konusundaki farkındalığın arttırılabilmesi amacıyla, vapurlardaki bisiklet park yeri kapasitesi dikkate alınarak, bisiklet kullanıcılarının körfez içi vapur seferlerinden 5 kuruş (0,05-TL) yolculuk bedeli karşılığında faydalanabilmesi hususunun görüşülmesi."