SONKALEİZMİR-İzmir Menemen'de 3100 sosyal konut için ilk adımı atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.
İki kentin belediye başkanları Dr. Cemil Tugay ve Ekrem İmamoğlu’nun bir araya gelerek üzerinde mutabık kaldığı deneyim paylaşımı ve proje ortaklığının ilk adımı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kiptaş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Egeşehir Planlama iştirakleri arasında 8 Mart Cumartesi yapılacak imza töreni ile atılacak.
İstanbul Büyükşehir ile güçlü bir işbirliğine gittiklerini vurgulayan Başkan Tugay şunları kaydetti:
"İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile güçlü bir iş birliğine imza atıyoruz. Bugün Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldik, Ege Şehir Planlama ile riskli yapıların yenilenmesi, İzBB Miras ile kültürel mirasın canlandırılması, AKOM ile afet yönetimi, Ağaç AŞ ile yeşil alan çalışmaları, İZSU ile su ve kanalizasyon altyapısı, Çevre Koruma Dairesi ile misyon kent çalışmaları alanlarında bilgi, deneyim paylaşımı ve proje ortaklığı kuracağız."