GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mart 2025 Çarşamba 18:53

Buca'da 300 milyonluk kredi talebi!

Buca Belediyesi, belediyenin yetki ve sorumluluıu dahilindeki işlemler için 283 milyon 880 bin TL, ile ihbar-kıdem tazminatlarının ödenmesi için de 16 milyon 862 bin TL kredi talebi komisyonlara gönderildi. Öte yandan Buca İmar Aş'nin SGK borcuna karşılık Hazine'ye verilmesi planlanan Yeni Buca Stadı'nın da yer aldığı kompleksle ilgili önerge de oyçokluğu ile komisyona gönderildi.

SONKALEİZMİR-Buca Belediyesi'nin Görkem Duman başkanlığındaki Mart ayı meclis toplantısında önemli kararlar alındı. Mecliste toplamda 300 milyon TL'lik borçlanma için Başkan Duman'a yetki verilmesi komisyonlara gönderildi. İlgili önergeler şöyle:

“Belediyenin yetki ve sorumluluğu dahilindeki iş ve işlemlerde dolayı oluşan giderlerin karşılanması için yurtiçi bankalarından yüzde 10 sınırı aşmayan faiz dahil 283 milyon 880 bin TL kredi kullanılmasına, borçlanma işlemini gerçekleştirmek için Başkan Görkem Duman’a yetki verilmesi.

İhbar ve Kıdem tazminatlarının ödenmesi konusunda yurt içi bankalardan 16 milyon 862 bin 204 TL kredi kullanılması ve borçlanma işleminin gerçekleşmesi için Başkan Görkem Duman’a yetki verilmesi''

Her iki önerge de meclisçe karar alınması için yarınki oturuma yetiştirilmek üzere kabul edildi.

Öte yandan Buca İmar A.Ş.’nin SGK borcuna karşılık üst kullanımı beleriyeye, mülkiyeti ise Maliye Hazinesi’ne ait 8156 Ada 1 Parsel üzerinde kurulu bulunan spor kompleksinin Hazine'ye devri de meclis onayına sunuldu. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.