GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Aralık 2020 Pazar 18:17

Başkan Soyer'den aşı açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşı konusunda, "Sıram geldiğinde Covid-19 aşımı yaptıracağım. Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezleri'nin artan yükünü azaltmak için aşı organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığımıza her türlü desteği vermeye hazırız" çıkışını yaptı.

SONKALEİZMİR- Kamuoyunda büyük tartışma yaratan Covid-19 aşısı konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den flaş bir açıklama geldi. İzmirliler'e seslenen Başkan Soyer, "Bilim insanları, Covid-19’un önlenmesinde en akılcı ve etkin yaklaşımın güvenli ve etkinliği kanıtlanmış aşı olduğunda birleşiyor. İzmir'de küresel salgın başlar başlamaz kurduğumuz Bilim Kurulumuz da bu görüşte. Ben de bilimin ışığını izleyeceğim. Sıram geldiğinde Covid-19 aşımı yaptıracağım" dedi.

SPOR SALONUMUZ, BUZ PİSTİMİZ...

Soyer, Sağlık Bakanlığı'na da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtirken, şunları söyledi: "Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinin artan yükünü azaltmak için aşı organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Spor salonlarımız, buz pisti, Fuar İzmir’in yanı sıra halkımızın kolay ulaşacağı meydanlara aşı modülleri kurup, gezici aşı ekipleri oluşturabiliriz. Fotoğrafta yurtdışı örneğini gördüğünüz aşı merkezleri için Büyükşehir Belediyemiz tüm kurumsal kapasitesi ile göreve hazırdır. Bu mücadeleyi de güç birliğiyle kazanacağız."