GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Eylül 2021 Çarşamba 12:06

Başkan Anık: Kısa mesafe almayan taksiciye hiç tavizimiz yok!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İçişleri Bakanlığı'nın kısa mesafe yolcuyu almayan taksicilere yönelik cezai işlem öngören genelgesini "son derece olumlu" karşıladıklarını belirtirken, "Yolcu bizim için bir tüketicidir. Ekmeğimizdir, aşımızdır. O yüzden caydırıcılık içeren bu genelgeyi çok yerinde buluyorum. Kısa mesafe yolcuyu almayan taksiciye hiç tavizimiz yok" dedi.
SONKALEİZMİR-İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İçişleri Bakanlığı'nın kısa mesafe yolcuyu almayan taksicilere yönelik cezai işlem öngören genelgesini "son derece olumlu" karşıladıklarını açıkladı. SONKALE'ye konuşan Anık, kısa mesafe yolcuyu almayan taksiciye para cezası kesilmesi ve bunun tekrar etmesi durumunda "trafikten men" cezasının son derece caydırıcı olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Trafik Zabıta'nın şuan kısa mesafe almayan taksiciler için 492 TL ceza uyguladığını, Emniyet'in ne kadar para cezası keseceğinin ise henüz netleşmediğini aktaran Anık, "Son derece olumlu ve yerinde bir karar bu. İzmir'de bu tür durumlarla pek karşılaşmıyoruz. Ama gerçekten de yolcuyu almayan taksici varsa hemen işlem yapılsın. Çünkü yolcu bizim ekmeğimizdir, aşımızdır. O yüzden caydırıcılık içeren bu genelgeyi çok yerinde buluyorum. Kısa mesafe yolcuyu almayan taksiciye hiç tavizimiz yok. Vatandaşımız da bu konuda bize ihbarlarda bulanabilir" dedi.